Hlavní obsah

Maďarské letadlo muselo přerušit start

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Maďarské letadlo, které patří dceřiné společnosti Travel Service v Budapešti, se 180 lidmi na palubě, se muselo v sobotu ráno krátce po startu vrátit na letiště v Budapešti. Boeing 737-800 měl letět z Budapešti do Las Palmas na Kanárských ostrovech. Podle tiskových agentur kapitán letadla krátce po startu zjistil nezvyklý zvuk.

Článek

Piloti se tak ihned rozhodli pro návrat na budapešťské letiště Ferihegy. Letoun ale musel asi tři hodiny kroužit nad letištěm, aby spálil pohonné hmoty a tím snížil svou hmotnost, což je standardní postup.

"Krátce po startu, ještě během vzletu, se pilotům objevilo upozornění na možnost technické závady. Kapitán se zcela v souladu s bezpečnostními předpisy rozhodl pro návrat do Budapešti," řekla mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková.

Hasiči a záchranáři měli na letišti pohotovost. Před půl devátou ale letadlo v pořádku přistálo. Mezi tím už byl přistaven náhradní letoun, který cestující asi po další hodině přepravil do Las Palmas.

Reklama

Výběr článků

Načítám