Hlavní obsah

Zemětřesení na Tchaj-wanu má deset obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset lidí přišlo o život, dalších 58 se stále pohřešuje a 267 je zraněných. Taková je bilance úterního zemětřesení o síle 6,4 stupně na ostrově Tchaj-wan, napsala agentura DPA. Lehce zraněni byli i dva Češi, kteří se mají zanedlouho vrátit zpět do vlasti. Zda jsou mezi pohřešovanými další čeští občané, zatím tchajwanské záchranné složky nesdělily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily okamžik zemětřesení na Tchaj-wanuVideo: Reuters

 
Článek

„Jsme v kontaktu se složkami záchranného systému. Požádali jsme je o prověření, zda mezi pohřešovanými nejsou občané ČR. Zatím nás neinformovaly, že by mezi postiženými byli další (čeští občané), kromě těch dvou lehce zraněných," řekl zástupce České ekonomické a kulturní kanceláře v metropoli ostrova Tchaj-peji Václav Jílek.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Pohled na město Chua-lien po zemětřesení

Tchaj-wan postihují zemětřesení často, protože leží v seizmicky aktivní oblasti. Většinou ale způsobí velmi malé škody. V září 1999 však ostrov zasáhly otřesy o síle 7,6 stupně, které připravily o život 2400 lidí. Zničeno nebo poškozeno bylo tehdy na 50 tisíc budov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám