Hlavní obsah

Žalobce označil Jacksonův Neverland za ďábelské doupě

Právo, CNN, roš
SANTA MARIA

Za ďábelské doupě označil prokurátor Thomas Sneddon před soudem ranč Neverland zpěváka Michaela Jacksona v úvodní pondělní tříhodinové řeči poté, co porota vyslechla obžalobu vinící popovou hvězdu ze sexuálního zneužití nezletilého chlapce.

Foto: Darina Boumová
Článek

"Soukromý život Michaela Jacksona ukáže, že místo toho, aby chlapci a jeho bratrovi četl pohádku o Petru Panovi, ukazoval jim otevřeně sexuální časopisy... místo sušenek a mléka jim dával víno, vodku a bourbon," řekl Sneddon.

Jako past nalíčenou na Jacksona, jemuž se zželelo tehdy 13letého chlapce léčeného na rakovinu ledviny, charakterizoval naopak obvinění zpěvákův obhájce Thomas Mesereau.

Ten zároveň snesl první argumenty o tom, že hochova matka chce z jeho klienta získat peníze. Šestačtyřicetiletý Jackson naslouchal první den přelíčení s kamennou tváří. Nezareagoval ani na obvinění, podle nichž se na jeho ranči našly pornografické materiály s jeho otisky prstů a také s otisky chlapců. Z jeho rodiny byly v soudní síni matka Katherine a její syn Jermaine.

Matka už dříve žádala celebrity o příspěvek

Prokurátor dále prohlásil, že zpěvák a jeho pět zaměstnanců se snažili chlapcovu rodinu všemožně - včetně výhrůžek zabitím - přimět, aby veřejnými prohlášeními pomohla utišit veřejný rozruch, který v únoru 2003 vyvolal film britského dokumentaristy nazvaný Život s Michaelem Jacksonem. V něm se Jackson drží s hochem za ruce a prohlašuje, že dovoluje dětem, aby s ním spaly v posteli.

Rodinu prý chtěl donutit, aby zmizela na čas do Brazílie. Zpěvákův tým měl údajně písemný pokyn nedovolit matce a chlapcům odjet z Neverlandu. Prokurátor připomněl, že chlapec soudu popíše, jak mu Jackson měl říkat, že masturbovat je normální, dělal to před ním a nutil chlapce, aby masturboval i jeho, což hoch údajně odmítl.

Obhájce seznámil porotu se jmény celebrit, které chlapcova matka obešla s žádostmi o finanční dar na chemoterapii pro svého nemocného syna, jemuž ale přitom léčení proplatila odborová organizace jeho otce. Matku prý odmítli boxer Mike Tyson, herci George Lopez a Jim Carrey a komik Jay Leno, který podle obhájce navíc ještě informoval policii, protože se mu žena zdála podezřelá.

Ta nicméně v roce 2001 vysoudila 150 tisíc dolarů (3,4 mil. Kč) na obchodu s oděvy J. C. Penney, odkud její chlapci v roce 1998 odešli se zbožím bez zaplacení a ochranka je prý zbila, přičemž matku měla osahávat, když děti bránila. Pomocník matčina tehdejšího advokáta řekl Jacksonovu obhájci, že žena v zákulisí přiznala, že v kauze neříkala pravdu.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson převezen do nemocnice

Zpěvák Michael Jackson, který v americkém městě Santa Maria stojí před soudem za sexuální zneužívání dětí, byl v úterý převezen na pohotovost. Podle soudce...

Jackson opustil nemocnici, doléčí se doma

Americký zpěvák Michael Jackson, který je obviněn ze sexuálního zneužívání dětí, ve středu večer místního času opustil nemocnici v kalifornské Santa Marii,...

Soud s Jacksonem začne v pondělí

Soud se zpěvákem Michaelem Jacksonem (46) bude zahájen v pondělí. Rozhodl o tom ve čtvrtek soudce Rodney Melville. Popový idol se v kalifornském městě Santa...

Výběr článků

Načítám