Hlavní obsah

Za tři měsíce zmizelo z londýnských škol 300 chlapců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tři stovky malých chlapců z Afriky zmizely během tří měsíců beze stopy ze škol v Londýně. Na skutečnost upozornil v pátek Scotland Yard vyšetřující nález torza těla školáka, jež plavalo v Temži v roce 2001. Policisté objevili nesrovnalosti v evidenci během vyšetřování případu označovaného za rituální vraždu.

Článek

Vyšetřovatelé nazvali mrtvolu tmavé pleti, kterou našli náhodní svědci v září 2001, Adam. Následně požádali příslušné školské úřady o evidenci všech žáků jeho věku.

Zjištění bylo pro všechny šokující - jen od července do září 2001 zmizelo ze základních škol v Londýně 300 chlapců - 299 z Afriky a jeden z Karibiku. Jejich spolužáci často tvrdí, že se pohřešovaní vrátili domů, do Afriky.

Scotland Yard odhaduje, že ročně takto mohou zmizet až tisíce nezletilých. "Je to zarážející číslo. Mnohem, mnohem vyšší než jsme předpokládali," uvedl inspektor Will O'Reilly pro BBC. Doplnil, že netvrdí, že byli zavražděni. Jejich současný pobyt je ale podle něj velmi těžké vystopovat, o jejich pohybu chybějí podrobné záznamy imigračních úřadů.

Policisté upozorňují, že v Británie s největší pravděpodobností čile bují obchod s lidmi. Děti bez identity se následně stávají terčem fyzického a sexuálního zneužívání.

Podle patologů byl Adam v době zavraždění starý mezi čtyřmi až sedmi roky. Případ se zatím nepodařilo vyšetřit. Chlapec zemřel při rituální vraždě. Do Británie přijel z Nigérie.

Reklama

Výběr článků

Načítám