Hlavní obsah

Z premianta propadlíkem, píše o Česku rakouská ORF

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na počátku pandemie byla Česká republika podle rakous­ké stanice ORF považována za průkopníka v boji proti viru. O rok později to už ale neplatí a z Česka se v očích Evropy stalo „problémové dítě“. Navzdory měsícům uzávěr zůstává země jedním z evropských i světových center pandemie. V nemocnicích panuje napjatá situace a důvěra ve vládu se rozpadá.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní kontroly v Tyrolsku.

Článek

Web rakouské stanice také připomíná, že nedochází k žádnému zlepšení. Denně přibývá obvykle přes deset tisíc nově nakažených. Je to více než v Německu, které má osmkrát více obyvatel.

Lockdown ztratil svůj smysl, prohlásil rakouský kancléř

Koronavirus

Reprodukční číslo je téměř 1,18, což znamená, že jeden nakažený infikuje více než jednoho dalšího člověka. Čili epidemie neslábne, ale šíří se. Odborníci podle ORF považují za hlavní důvod napjaté situace rychlé šíření virové va­rianty B.1.1.7 z Británie.

Česko je na tom s covidem opět nejhůř na světě

Koronavirus

Web připomíná i kritické reakce na postup vlády v pandemii, zejména na její pokusy rozvolňovat omezení v době, kdy se rýsuje další ničivá vlna pandemie. Kritika kurzu vlády tak sílí, zatímco důvěra obyvatel slábne.

Reklama

Výběr článků

Načítám