Hlavní obsah

Z postřelení aktivistky Black Lives Matter byl obviněn 18letý mladík

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýnská policie věří, že našla viníka křízové palby, při které utrpěla závažné zranění aktivistka Sasha Johnsonová z hnutí Black Lives Matter (Na životech černochů záleží). Osmnáctiletý Cameron Derrigs je obviněn ze spiknutí za účelem vraždy, píše lit Guardian. Johnsonová zůstává v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče.

Foto: Profimedia.cz

Sasha Johnsonová

Článek

Nepotvrzují se tak spekulace, že byla terčem cíleného útoku kvůli svým aktivitám, jak původně naznačovala její politická strana Taking the Initiative (Převzetí Iniciativy).

K incidentu došlo uplynulou neděli v blízkosti domácí párty ve čtvrti Peckham, která je známá pro vysokou míru kriminality. Tamní komunita je rasově velmi rozmanitá, obyvatelé pocházejí většinou z dělnické třídy. V oblasti působí několik gangů, které mezi sebou navzájem válčí. Historicky nejznámější je gang Peckham Boys (Kluci z Peckhamu).

Derrigs zůstává ve vyšetřovací vazbě, 25. června by měl být předvolán k soudu.

Postřelená aktivistka Black Lives Matter se možná ocitla uprostřed bitvy gangů

Zahraniční

Kromě tohoto mladíka byli zatčeni ještě čtyři další muži, ti byli do konce června propuštěni na kauci.

Policejní vyšetřování je zatím v rané fázi a probíhá vyslýchání svědků. Podle prvních informací měla být Johnsonová obětí křížové palby v souvislosti s bojem místních gangů.

Aktivistku Black Lives Matter střelili v Londýně do hlavy. Bojuje o život

Amerika

Johnsonová je jednou z nejprominentnějších aktivistek britské odnože hnutí BLM a zároveň členkou strany Taking the Initiative (Převzetí Iniciativy). Vystudovala na Ruskin College v Oxfordu a má tři děti.

Bojuje o život v jedné z londýnských nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám