Hlavní obsah

Vietamci proměnili šest domů v Budapešti na pěstírny marihuany

– BUDAPEŠŤ
Právo, Ivan Vilček

Skupina Vietnamců pěstovala v šesti pronajatých domech v devátém budapešťském obvodě marihuanu. Jak uvedla Maďarská televize zločinecká skupina vypěstovala v těchto pronajatých domech marihuanu v hodnotě dvě miliardy forintů (asi 200 milionů korun).

Článek

Na tajné pěstírny se přišlo náhodou. Jeden z majitelů pronajal začátkem února svůj dům Vietnamcům. Když se za několik týdnů chtěl dostat do vlastního domu, zjistil, že mu vyměnili zámek. Využil však situaci, že byla pootevřena garáž a vstoupil do domu. Objevil zde marihuanovou plantáž a vše oznámil policii.

Jak uvedl ředitel protidrogového oddělení maďarské policie Norbert Ródler při vyšetřování případu našla policie dalších pět domů, kde Vietnamci pěstovali marihuanu. "Obyvatelé okrajových obvodů hlavního města, kteří pronajímají své domy, by si měli zkontrolovat, v jakém stavu jsou jejich nemovitosti," upozornil Ródler.

Zločinecká skupina postupovala tak, že vyplatila částku za pronájem domu na jeden rok dopředu a vzápětí vyměnila všechny zámky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám