Hlavní obsah

Prchající matky a boj nablízko. Video zachycuje zásah proti útočníkovi ve Vrútkách

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prešovský večerník zveřejnil v neděli na sociálních sítích záběry z bezpečnostní kamery, jež mají zachycovat průběh dramatického zneškodnění útočníka, který ve čtvrtek ve slovenském městě Vrútky zavraždil učitele a zranil další lidi včetně dvou dětí. Policie pravost videa zatím nepotvrdila.

Foto: Facebook/Prešovský večerník

Video má zachycovat zásah proti útočníkovi ve Vrútkách

Článek

Dvaadvacetiletý Ivan zaútočil i na zasahující policisty. Ti ho zastřelili, ale byli zraněni odraženými kulkami. To ukazují i zveřejněné záběry.

Na záběrech je patrné, že chvíli předtím, než na místo přiběhli útočník a policisté, se tam pohybovaly matky s dětmi. Naštěstí z místa včas uprchly a nic se jim nestalo.

Vyučování se ve Vrútkách změnilo v zoufalý boj o život, na zdech byla krev

Evropa

Muž s nožem v ruce zaútočil na jednoho policistu, který proti němu použil služební zbraň. Vzápětí se útočník obrátil proti druhému policistovi. Ten klopýtl a upadl na zem.

Útočníka pravděpodobně zasáhlo několik střel, ale odražené kulky zranily také oba zasahující policisty. Až v závěru, když už muž s nožem leží bezmocně na zemi, přibíhají na pomoc další policisté.

Ivan, který byl bývalým žákem školy, zemřel na místě. Při útoku v budově školy nožem smrtelně zasáhl zástupce ředitele 62letého Jaroslav Budze. Mladík zranil také školníka, učitelku a dvě děti. Všichni zranění jsou mimo ohrožení života.

Slovenská policie zatím neinformovala o motivu pachatele, podle bývalých spolužáků byl ale Ivan ve škole šikanován pro svůj vzhled. Měl totiž rozštěp rtu.

Slovenská policie vyvrací hoax, že vrah ze školy byl Rom

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám