Hlavní obsah

V USA vzlétají první letadla s naháči

Novinky, Lenka Hloušková, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Texaská cestovní společnost Castaways Travel of Spring zabývající se organizováním nudistických pobytů připravila na květen pro své zákazníky originální akci - první let, na nějž vedle zakoupení letenky v ceně 499 dolarů (asi 14,97 tisíc Kč) je nezbytný i souhlas s úplným obnažením těla po startu stroje ze země.

Foto: Tomáš Lach

Taktické cvičení v Ostravě

Článek

"Oblečená bude jen posádka, jež vedle běžných věcí bude dohlížet i na to, aby teplota v kabině příliš nepoklesla a naháčům nebyla při jejich prvenství zima," říká s úsměvem spolumajitel cestovní kanceláře Jim Bailey. Dobrodružný let má být originálním začátkem nudistické dovolené ve speciálním zařízení v mexickém Cancunu, kde i malé množství oděvů je spíše překážkou než výhodou. Zájemci zde za jeden týden zaplatí 910 dolarů (asi 27,3 tisíc Kč).

Nahota odstraňuje předsudky

S kuriózním letem už souhlasil i Federální úřad pro letectví (FAA). "Neexistují přesně daná pravidla, jak by měl být cestující oblečen. Důležité je jen, aby nikdo z nich nenarušoval bezpečnost přepravy," uvedla pro tisk jeho mluvčí Kathleen Bergenová. Dodala, že cestující pro jistotu nedostanou žádné horké nápoje a jídlo. Všichni naháči budou navíc muset mezi vlastním tělem a sedadlem mít z hygienických důvodů deky.

Castaways Travel of Spring už pro akci zamluvila 172 sedadlový Boeing 727 létající na trase Miami-Cancun. "Vysvlečení lidé vypadají stejně, ubývají mezi nimi například i zbytečné komplexy pramenící ze života přepočítávaného jen na peníze," uvádí Bailey jednu z hlavních výhod nudismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám