Hlavní obsah

V Thajsku zadrželi Čecha odsouzeného za krádeže a vloupání

Thajská policie v rámci operace zaměřené na zahraniční zločince zadržela tři cizince včetně jednoho Čecha, který byl v České republice odsouzen za krádeže a vloupání do obchodů se suvenýry. S odvoláním na sobotní sdělení thajské imigrační policie o tom informoval deník Bangkok Post.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmatřicetiletý David Sýkora byl zatčen v pondělí. Podle thajské imigrační policie muž v obchodě se suvenýry ukradl zboží v hodnotě 3790 korun a za jedno vloupání byl odsouzen ke 34 měsícům za mřížemi.

Dalším zatčeným byl devětatřicetiletý Fin Aki Petri Johannes, který pracoval jako osobní trenér a kterého finský soud obvinil z držení narkotik a prodeje zakázaných hormonů a látek podporujících růst svalů. Johannes byl odsouzen k 24 měsícům za mřížemi, ale uprchl do Thajska. Policie ho tam zadržela ve středu.

Třetím zatčeným byl dvaatřicetiletý Číňan Čang I-fej, kterého thajská policie zadržela 11. června. Čang byl součástí 18členné skupiny provozující hazardní hry a jako jedinému se mu před úřady podařilo uprchnout do Thajska.

Thajská policie podle listu Bangkok Post zdůraznila, že je zapotřebí modernizovat biometrický screening, jelikož současná technika v Thajsku nedokáže na pasových kontrolách údaje nově příchozích cizinců propojit s databázemi hledaných zločinců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám