Hlavní obsah

V Ohiu zbourali dům únosce Castra, jedna z vězněných žen se přišla podívat

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Dělníci v ohijském Clevelandu začali ve středu s demolicí domu Ariela Castra, který v něm zhruba deset let věznil a týral tři unesené ženy. Jedna z nich, Michelle Knightová, se přišla na bourání domu hrůzy podívat. Její trýznitel byl přitom ani ne před týdnem odsouzen k doživotí bez možnosti propuštění plus k dalším 1000 letům vězení, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demolice domu hrůzy v ClevelanduVideo: Reuters

 
Článek

Mezi přihlížejícími diváky se objevila i žena, která v domě musela strávit jedenáct let a zřejmě byla mučena nejvíce. Dvaatřicetiletá Knightová s sebou přinesla žluté nafukovací balónky, které podle jejích slov měly symbolizovat všechny pohřešované děti po celém světě.

„Chci, aby všichni věděli, včetně matek, že mohou mít sílu a naději, že se jejich děti vrátí. Milujte Boha a uvidíte, že se vrátí zpátky,“ uvedla Knightová, kterou Castro unesl jako první v roce 2002. O rok později uvěznil i dnes sedmadvacetiletou Amandu Berryovou a v roce 2004 o čtyři roky mladší Ginu DeJesusovou.

Castrovi příbuzní, včetně jeho syna Anthonyho, navštívili dům v pondělí, aby z něj odnesli osobní věci.

Při Castrově dopadení policie našla v pračce ve sklepě třípatrového domu ukrytých 22 tisíc dolarů (zhruba 430 tisíc korun). Z nich se budou částečně platit náklady na demolici. Tamní radnice nyní pracuje na uvalení zástavního práva na dva sousední domy, které jsou opuštěné. Co na pozemcích vznikne pak, se uvidí, do rozhodování by se měli zapojit i místní obyvatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám