Hlavní obsah

V Chorvatsku po srážce lodí zahynul Čech. V Bulharsku se utopila Češka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Chorvatsku ve středu v noci zahynul český občan, jehož člun se srazil s větší lodí, informovala ve čtvrtek místní média. Tělo oběti našli v moři v asi třicetimetrové hloubce. Tragická zpráva přišla i z bulharského Burgasu, kde se ve středu utopila 61letá Češka. Jedenáctiletá dívka, která s ní byla, se pohřešuje. Napsal místní server novinite.com.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Chorvatský ostrov Korčula a jeho stejnojmenné středisko patří k nejoblíbenějším jadranským letoviskům.

Článek

Obětí neštěstí v Chorvatsku má být podle tamních médií český občan s iniciálami A. H., ročník 1983.

K nehodě mělo dojít v úterý kolem 22:30 poblíž poloostrova Pelješac. Srazily se tam dvě lodě, jedna desetimetrová se čtyřmi Chorvaty na palubě a jeden nafukovací gumový člun, v němž jel český občan.

Svědek popsal listu Dubrovački vjesnik, že slyšel velkou ránu, křik a volání o pomoc, všeho nechal a zavolal policii a záchranáře. Podle něj rychle jedoucí člun pokračoval v jízdě i po srážce. Čech v něm již nebyl.

Záchranáři po Čechovi pátrali zhruba 12 hodin, nakonec jeho tělo nalezli asi třicet metrů pod hladinou. Dubrovački vjesnik rovněž uvedl, že na břehu byla i manželka oběti, které byla poskytnuta pomoc.

Neštěstí v Burgasu  

V bulharském Burgasu ve středu večer vytáhli lidé z moře na pláž topící se českou turistku, která ale přes poskytnutou první pomoc zemřela.

Tělo dívky, která s ní byla na dovolené a koupala se s ní v moři, se dosud nenašlo. Televizi Nova to potvrdil český velvyslanec v Bulharsku Dušan Štrauch. Podle něj pohřešovaná dívka není českou občankou, ale má v ČR trvalý pobyt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám