Hlavní obsah

V Beslanu zemřelo až 500 lidí

MOSKVA

Počet mrtvých při tragédii na školní půdě v Beslanu stoupl na 333. V noci na neděli zemřely další tři děti. Jiné údaje uvádějí už 394 obětí. Oznámil to Lev Dzugajev, sekretář prezidenta Severní Osetie. Desítky mladistvých a nezletilých ve vážném ohrožení života byly převezeny do Moskvy. Záchranáři odhadují, že počet mrtvých vzroste až na pět set.

Foto: Tereza Bulková, Nemocnice Šumperk

Přístroj detailně mapuje znaménka z celého těla, melanom se totiž může vyvíjet kdekoliv na kůži.

Článek

"Nejkritičtější je stav dvouletého dítěte. V noci jsme ho operovali. Další lékařské zákroky na něj ještě čekají," uvedl ke stavu dvaceti nově transportovaných osob do Moskvy tamní doktor Azamat Mukazov. Podle něj budou z Beslanu během neděle dopraveny do hlavního města další desítky lidí.

Otřesená psychika

"Osmdesát procent dětí v nemocnicích má jen lehčí, případně středně těžká zranění. Jejich psychický stav je ale velmi vážný," sdělil lékař Leonid Roshal posluchačům rádia Echo po návratu z Beslanu do Moskvy.

"Návrat na smrt vyděšených školáků do normálního života dá všem hodně práce. Z pohledu fyzické stránky utrpěli nejčastěji řezné a tržné rány na rukou a nohou," dodal s tím, že čtyřicet dětí bojuje o život. Při pátečním masakru utrpěly těžké popáleniny na většině těla.

V kritickém stavu je nyní celkem 55 osob zraněných při třídenním dramatu.

Na místě polozřícené školy v Beslanu pokračuje vyprošťování těl. Odhaduje se, že tragická bilance může vzrůst až na 500 mrtvých.

Úřady zatím uvádějí 333, ovšem upozorňují, že 260 lidí se stále pohřešuje. Týmy převážející těla do márnic v Severní Osetii už dokonce hovoří o 394 mrtvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám