Hlavní obsah

Útočníka s nožem přemohl v německém autobusu pěstmi nebojácný řidič

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lübeck

Čtyřiatřicetiletého Němce íránského původu, který v pátek pobodal deset lidí v linkovém autobuse v německém Lübecku a pokusil se v něm zapálit svůj batoh, přemohl řidič ještě dříve, než stačil utéci. V sobotu to potvrdil policejní mluvčí Dierk Dürbrook.

Foto: AP

Autobus, ve kterém útočník pobodal 10 lidí.

Článek

„Vyjížděl jsem právě ze zatáčky, když jsem slyšel křičet jednu ženu: Oheň, oheň! Je tady psychopat,“ vylíčil listu Lübecker Nachrichten Peter S., řidič linky 30 z Lübecku do Travemünde. „Podíval jsem se do zrcátka a uviděl plameny. Zajel jsem okamžitě ke chodníku a rychle otevřel dveře, aby se mohli cestující dostat ven,“ dodal.

Hasicím přístrojem uhasil oheň, který vzplál v kloubu autobusu. Pachatele pronásledoval ven z vozidla. „Dal jsem mu tři čtyři rány do držky. Pak už přispěchali na pomoc další chlapi a chvilku poté dorazili policisté,“ popsal dále řidič.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v Německu zaútočil v autobusuVideo: AP

Původní informace hovořily o tom, že útočníka dopadla policie na útěku. „S vyšetřovateli nekomunikuje a jeho motiv zůstává nejasný,“ potvrdila v neděli Ulla Hingstová, vrchní žalobkyně lübecké prokuratury.

Web Spiegel Online citoval mužova otce, podle kterého syn trpěl psychickými problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám