Hlavní obsah

Útočník chtěl údajně zabít Macrona. Místo toho pobodal kněze a jeptišku

V katolickém kostelu Saint-Pierre d´Arene ve francouzském Nice byl v neděli dvacetkrát bodnut do hrudi kněz. Jeptiška, která se pokoušela zastavit útok, byla bodnuta do ruky. Útočník chtěl údajně zabít znovuzvoleného francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Foto: Twitter Christian Estrosi

Vnitřek kostela v Nice, kde došlo v neděli ráno k útoku.

Článek

„Útočník je nevyrovnaná osoba bez předešlého záznamu v trestním rejstříku,“ okomentoval událost starosta Nice Christian Estrosi, který byl na místě jako jeden z prvních.

Uvedl také, že útok, ke kterému došlo v ranních hodinách, mohl být plánován několik dní. Dodal, že řada farníků je v šoku a je jim k dispozici psychologická pomoc.

Podle deníku Le Figaro muž po zahájení útoku křičel „Musíme zabít Macrona!“.

Bylo to několik hodin předtím, než Macron vyhrál druhé kolo prezidentských voleb. V té době už však průzkumy mluvily o vítězství Macrona.

Ve Francii oznámili výsledky voleb a vypukly protesty

Evropa

Televize BFMTV s odvoláním na francouzskou policii uvedla, že zatčeným útočníkem byl 31letý Francouz a že neexistuje žádné podezření z teroristického motivu.

Raněný kněz je nyní v péči lékařů v nemocnici v Nice, podle francouzského ministra vnitra Geralda Darmanina není jeho život v ohrožení.

Reklama

Výběr článků

Načítám