Hlavní obsah

Unesené batole nalezli Italové zabité

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Osmnáctiměsíční Tommaso Onofri, kterého unesli 2. března z domu svých rodičů v Calabaroncolu, byl v sobotu nalezen mrtev. K oběti dovedl policii jeden z podezřelých. Chlapec trpěl epilepsií a jeho propuštění žádala řada významných osobností včetně papeže Benedikta XVI., ale také politici, fotbalisté a zpěváci.

Článek

Policie našla tělíčko 18měsíčního chlapce, jehož únos šokoval celou Itálii, v sobotu v řece v blízkosti Parmy. Na místo nálezu dovedl policii podezřelý zedník Mario Alessi, který pracoval na rodinném domě Onofriových. Policie ho zadržela spolu s dalším mužem a ženou, které vyslýchá. Alessi vypověděl, že chlapec byl zavražděn několik hodin po únosu, protože plakal. Kdo z únosců ho zabil, však policie neuvedla.

Únosci údajně za malého Tommasa chtěli žádat výkupné, ale Onofriovi nejsou nijak bohatí a žádnou žádost o výkupné nedostali. Unesli jej dva maskovaní muži s replikou střelné zbraně.

Krátce po únosu se v televizi rodiče obrátili na únosce, protože jejich syn byl epileptik a potřeboval nutně užívat léky.

Řada politiků kvůli zločinu už žádala obnovení trestu smrti, to by však bylo v rozporu s postojem Evropské unie. Minutou ticha jeho památku uctili na zápasu Fiorentiny a AS Řím, modlil se za jeho duši i papež: "Jsme všichni šokováni příběhem malého Tommasa, který byl barbarsky zavražděn. Modleme se za něj i za všechny oběti násilí."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám