Hlavní obsah

U Bílého domu se upálil muž

Washington
Aktualizováno

Americká policie ve středu zasahovala před Bílým domem, kde se na místě často vyhledávaném turisty zapálil člověk. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na informaci Tajné služby Spojených států (USSS), prezidentské ochranky. Muž ve čtvrtek zemřel v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před Bílým domem se zapálil mužVideo: AP

 
Článek

Muž se zapálil ve washingtonském parku The Ellipse na dohled od prezidentského sídla. První pomoc mu poskytli policisté a zaměstnanci správy parku.

Sedmnáctiletá Alina Berzinsová, která byla na místě s rodinou, televizi NBC řekla, že viděli pobíhajícího hořícího muže. „Fotili jsme si Bílý dům a najednou se tam objevil ten chlap,” řekla.

Muž nakonec podlehl těžkým zraněním, oznámila ve čtvrtek policie. O motivu činu úřady neinformovaly.

Muž identifikovaný jako 33letý Arnav Gupta byl pohřešovaný od středečního rána, kdy odešel z domova. Jeho rodina po něm vyhlásila pátrání, protože měla obavy o jeho psychický stav. Odpoledne místního času (večer SELČ) se v parku The Ellipse na dohled od prezidentského sídla zapálil.

V polovině dubna se nedaleko plotu u zahrady Bílého domu zapálil muž na elektrickém invalidním vozíku. Byl převezen do nemocnice, ohrožen na životě údajně nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám