Hlavní obsah

Tygr napadl v zoo ošetřovatele, který ho vychoval od mláděte

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý napadl v zoologické zahradě nedaleko australského Brisbane tygr svého ošetřovatele, který o něj pečoval už od mláděte. Muž utrpěl vážná zranění na krku a ztratil hodně krve, je ale ve stabilizovaném stavu. Podle ředitele zoo zvíře vše považovalo za součást hry.

Tygr z australské zoo zaútočil na svého ošetřovatele

 
Článek

Tygr jménem Charlie napadl ošetřovatele Davea Stylese při hře, kdy se spolu prali. Šokovaní návštěvníci zoo jen sledovali, jak se zvíře zakouslo muži do krku a natlačilo ho do bazénku ve výběhu, napsal zpravodajský server news.com.au.

Jeho kolegové ho za dorážení tygra rychle odtáhli pryč. Poté se o něj postarala místní záchranná služba a nakonec byl letecky transportován do nemocnice v Brisbane. Tygr ho pokousal na několika místech na krku a rameni, což mělo za následek rozsáhlou ztrátu krve.

„Dave Styles je ve stabilizovaném stavu, jeho zdraví se zlepšuje,“ stojí v prohlášení zoologické zahrady.

Ředitel zahrady Wes Mannion uvedl, že tygra za útok nikdo neviní. Pro zvíře se jednalo o součást hry. „Nebylo v tom nic zákeřného, jen se příliš rozvášnil,“ řekl Mannion.

Zvíře proto nebude podle ředitele utraceno, nepřeje si to ani Styles samotný a jeho rodina.

Reklama

Výběr článků

Načítám