Hlavní obsah

Trestu smrti pro mladého snipera už nic nebrání

– FAIRFAX
Novinky, Lenka Hloušková, CNN

Po předložení "silných" argumentů rozhodl virginský soudce pro mladistvé Charles Maxfield projednávající kauzu 17letého odstřelovače Johna Lee Malva vydat jej trestnímu stíhání jako dospělou osobu. Rozhodnutí tak dalo soudu možnost odsoudit mladého vraha i k trestu smrti.

Foto: Úřad práce

Ilustrační foto

Článek

"Neexistuje ani jeden svědek vražd, ale vedlejší důkazy jsou velmi silné," zdůvodnil předání kauzy soudu pro dospělé Maxfield. Zároveň zamítl návrh prokurátora, aby Malvo zaplatil 10 miliónů dolarů (asi 300 mil. Kč) utracené v souvislosti s pátráním po něm a jeho nevlastním otci Johnu Allenovi Muhammadovi. Dvojice loni v říjnu terorizovala oblast Washingtonu odstřelovačskými útoky.

Žaloba nemá žádné svědky

Maxfield ve zdůvodnění svého rozhodnutí dále uvedl, že tak učinil po "zvážení všech okolností". Zvláště přitěžující okolnost přinesly pro obžalovaného záznamy telefonních hovorů s policií, v nichž washingtonští vrazi žádali za zastavení akcí vyplacení blíže neurčené finanční částky.

Malvo i právníci staví obhajobu na skutečnosti, že ani pro jeden ze spáchaných trestných činů neexistují svědci, tj. prokurátor nemá žádné přímé důkazy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám