Hlavní obsah

Syrské opoziční síly vstoupily do města Al-Báb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Syrské opoziční síly a turečtí vojáci v sobotu pronikli do města Al-Báb, dosud ovládaného radikály z Islámského státu (IS). V západní části tohoto města, které je baštou IS na severu země, se teď odehrávají urputné boje, informovala exilová organizace SOHR.

Foto: Baladi News Network, ČTK/AP

Snímek z videa z bojů o syrské město Al-Báb.

Článek

Oblast Al-Bábu je jedním z nejsložitějších bojišť na severu Sýrie. Boj o město se vede už několik týdnů, obklíčení Al-Bábu opozičními silami podporovanými Tureckem počátkem týdne dokončily syrské provládní síly. Ty v pondělí obsadily strategickou silnici a v pátek postoupily na periferii Al-Bábu. Podle SOHR jsou vzdáleny od města jen zhruba 1,5 kilometru.

Povstalecká skupina Ahrár aš-Šám podporovaná Tureckem v sobotu na Twitteru oznámila, že opoziční síly obsadily městská sila a sportovní komplex v jihozápadní části Al-Bábu. Zveřejnila také video ukazující její bojovníky v bránách nemocnice. Její obsazení opozičními silami potvrdila i SOHR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám