Hlavní obsah

Studentky v indickém autobuse vytáhly na útočníky pásky

Novinky, vps

Dvěma mladým indickým sestrám se podařilo přemoct skupinu útočníků, která je nejprve slovně obtěžovala v autobuse a poté na ně fyzicky zaútočila. Ostatní cestující situaci jen přihlíželi, jeden z nich pak incident natočil na svůj mobilní telefon. Policie na základě stížnosti dívek tři útočníky zatkla, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívky zpacifikovaly násilníky, kteří je obtěžovali v autobuseVideo: Reuters

 
Článek

Sestry ve věku 19 a 22 let, jejichž identita nebyla na základě zákona zveřejněna, se v pátek vracely domů z města Rohtak, kde studují vysokou školu. Tři muži je prý obtěžovali ještě předtím, než nastoupily do autobusu.

„Nastoupily jsme na zastávce v Rohtaku. Ten kluk nás dráždil a snažil se nám vnutit své telefonní číslo. Když jsme se ohradily, tak zavolal své kamarády a začali na nás dělat obscénní gesta. Když jsem řekla, ať s tím přestanou, chytil mě za krk, zatímco ti ostatní drželi mou sestru,“ citoval server The Telegraph jednu z dívek, jak se situace dostala od slovního napadání k tomu fyzickému.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Strčila jsem do něj a... on začal mlátit mou sestru. Jeho dva kamarádi mě drželi. Uvědomila jsem si, že na sestru nedosáhnu, tak jsem vzala svůj pásek a začala jsem je bít, abych jí pomohla. To je zastavilo. Když autobus zpomalil, vyhodili nás ven,“ dodala Indka pro Reuters.

Policie útočníky zadržela

Dívky zavolaly na policii a incident ještě v pátek odpoledne nahlásily. Policie pak útočníky podle serveru The Telegraph ještě v pátek večer zatkla. Čeká je soud a vazba.

„V autobuse nám nikdo nepřišel na pomoc. Tak jsme sundaly naše pásky a v sebeobraně je bily. Kdyby nám ostatní cestující pomohli, nemuselo to zajít tak daleko,“ uvedla pro BBC jedna z napadených.

Případ vzbudil velkou pozornost nejenom v Indii, která se potýká s velkým množstvím případů sexuálních napadení. Obě dívky jsou chváleny za svou odvahu.

„Každá dívka by měla projevit statečnost těchto dvou sester. Vážím si jejich odvahy. Každá z nich dostane odměnu 31 tisíc rupií (asi 11 tisíc korun). Vláda tento incident prošetří,“ řekl politik O. P. Dhankhar, který je ministrem ve státě Harijána, v němž k incidentu došlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám