Hlavní obsah

Stovky policistů odstraňovaly dva tábory migrantů v Paříži

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie začala ve čtvrtek s likvidací táborů ilegálních migrantů na severu Paříže poblíž konečné stanice metra Porte de la Chapelle, kde žijí ve stanech pod nadjezdem, a v okolí dálničního obchvatu Boulevard Périphérique.

Foto: ČTK/AP

Policie dohlíží na evakuaci migrantů ze stanového tábora.

Článek

Vyklizení tábora koordinovala pařížská radnice. „Evakuovali jsme 1606 lidí a na místě se už nenachází jediný migrant,“ řekl policejní prefekt Didier Lallement.

„Nadále už nebudeme tolerovat stanové tábory u vozovek – ani tady, ani kdekoli jinde na veřejných prostranstvích v Paříži,” dodal Lallement.

Na akci v oblasti pod příměstskými dálnicemi se podílelo na 600 policistů. Autobusy odvezly migranty, převážně muže ze Somálska, Afghánistánu, Eritreje a Čadu, do sportovních hal nebo přijímacích center.

Macron chce výrazně přitvrdit v otázce migrace

Evropa

Francouzská vláda chce znovu převzít kontrolu nad svou migrační politikou a vyklidit tábory v severní Paříži. Ve středu premiér Édouard Philippe oznámil uzavírání utečeneckých táborů, kvóty pro pracující migranty a limity pro přístup k jiné než nevyhnutelné zdravotní péči.

Podobnou akci jako v Paříži chystá Francie i dalších městech. Philippe zdůraznil především Nantes a Calais.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám