Hlavní obsah

Srážku vlaků u Los Angeles zavinil sebevrah

LOS ANGELES

Sebevrah má na svědomí středeční železniční nehodu na předměstí Los Angeles Glednale, při níž podle poslední bilance záchranářů zemřelo jedenáct lidí a téměř 200 jich utrpělo zranění, z toho 40 těžká. Muž, který se chtěl zabít, zaparkoval ráno svůj terénní vůz na kolejích a čekal na vlak. Na poslední chvíli si to ale rozmyslel a vyskočil.

Foto: picrew.cz

OTK + The Nesbitts (CZ) Piksla Břeclav, pátek 26.1.2018 (21°° - ??)

Článek

Způsobil však hromadnou nehodu u stanice Union, když se do jeho odstaveného Jeepu Cherokee narazil dvoupatrový příměstský vlak.

Souprava vykolejila a bočně se střela s protijedoucím příměstským vlakem. Jeden z vlaků pak narazil do odstaveného nákladního vlaku. Několik vagónů obou souprav se převrátilo na bok.

Pokusil se podřezat žíly

"Celý incident způsobil duševně vyšinutý jedinec, který chtěl spáchat sebevraždu," prohlásil policejní velitel Randy Adams. Když šestadvacetiletý Juan Manuel Alvarez své auto opustil, zůstal opodál a nehodě přihlížel.

Muž, který již byl v minulosti vězněn kvůli drogovým přestupkům, se podle něho před příjezdem vlaku snažil pořezat nožem na zápěstí a pobodat na hrudníku.

Alvarez byl vzat do vazby. V pátek se má rozhodnout, zda bude obviněn, že způsobil smrt 11 lidí. Nejprve však musela být ošetřena zranění, která si způsobil a čeká ho i psychiatrické vyšetření. Adams uvedl: "Myslím, si, že si chtěl vzít život, ale názor změnil těsně před tím, než vlak narazil do jeho vozu."

Alvarezova švagrová Maricela Amaya uvedla, že soud rozhodl o tom, že se kvůli násilnému chování nemá stýkat se svou ženou. On však ji i syna chtěl vídat.

Největší neštěstí za posledních šest let

Na místo tragédie přijelo pomáhat vyprošťovat přeživší i mrtvá těla téměř 300 hasičů - 35 sanitek rozváželo postižené do nemocnic.

Hospitalizováno muselo být asi 125 lidí, dalších 60 bylo ošetřeno s drobnějšími poraněními.

Jde o nejhorší železniční neštěstí v USA od 15. března 1999, kdy ve státě Illinois narazil vlak do nákladního vozidla a vykolejil. Tehdy zahynulo 11 lidí a přes stovku jich bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám