Hlavní obsah

Spoluzakladatelka Black Lives Matter odchází. Kritizovali ji kvůli luxusním vilám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spoluzakladatelka Black Lives Matter (BLM) rezignovala na svou roli v tomto hnutí. Patrisse Cullorsová (37) se v posledních týdnech ocitla pod sílícím tlakem. Poté, co vyšlo najevo, že aktivistka označující se za marxistku vlastní přinejmenším čtyři nemovitosti, čelila nařčením z pokrytectví či přímo zpronevěry.

Foto: Profimedia.cz

Cullorsová odmítá, že by tato kritika, kterou označuje diskreditační kampaň pravice, byla důvodem jejího odstoupení.

Článek

Cullorsová odmítá, že by tato kritika, kterou označuje diskreditační kampaň pravice, byla důvodem jejího odstoupení. Chce se prý soustředit na psaní své druhé knihy a práci na televizních pořadech pro společnost Warner.

Tvrdí o sobě, že je marxistka, ale koupila si dům za miliony. Spoluzakladatelka BLM čelí kritice

Koktejl

O tom, že Cullorsová spolu se svou partnerkou koupila luxusní dům 1,4 milionu dolarů (téměř 29,3 milionu Kč) v kalifornském Topanga Canyon informoval počátkem dubna bulvární web Dirt.

Další média pak poukázala na to, že už dříve si pořídila tři nemovitosti a celkem za domy utratila okolo 3,2 milionu dolarů (zhruba 66,9 milionu Kč). Sociální sítě jako Facebook či Twitter sdílení těchto informací blokovaly s ohledem na ochranu soukromí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám