Hlavní obsah

Soud s Jacksonem začne v pondělí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Soud se zpěvákem Michaelem Jacksonem (46) bude zahájen v pondělí. Rozhodl o tom ve čtvrtek soudce Rodney Melville. Popový idol se v kalifornském městě Santa Maria brání obvinění ze zneužití tehdy třináctiletého chlapce. V případě uznání viny mu hrozí dvacetileté vězení.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Koncert Duše zpívej v Kongresovém centru Zlín

Článek

Soudce Rodney rovněž oznámil, že již ukončil výběr poroty, která se bude případem zabývat. Mezi dvanácti členy je osm žen a čtyři muži ve věku 20 až 79 let. Ani jeden z nich není afroamerického původu. To podle odborníků snižuje Jacksonovy šance být zproštěn viny.

Výběr porotců soudce uzavřel po několikatýdenním hledání už ve středu. Od 31. ledna procházel 242 potenciálních žadatelů. Nakonec vedle vyvolené dvanáctky zvolil také osm náhradníků, jež ale mají téměř nulovou šanci do dění v soudní síni zasáhnout. Je mezi nimi jeden Afroameričan i 81letá vdova.

Jak uvádějí tiskové agentury, výběr porotců nebyl vůbec snadný. Zpěvák je totiž největším zaměstnavatelem v okrese a s řadou z nich se v minulosti osobně setkal.

Jackson je obviněn ze zneužití třináctiletého chlapce na ranči v Neverlandu. Měl mu také podávat alkoholické nápoje. Následně údajně připravoval jeho únos. Zpěvák tvrdí, že je nevinen. Chlapci trpícímu rakovinou chtěl podle svých slov jen pomoci. Případ označil za mstu a snahu hochovy rodiny získat peníze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám