Hlavní obsah

Slovák pokousal a zbil pětiměsíční dítě

– BRATISLAVA
Právo, ivi

Po silvestrovském útoku nevlastního otce skončila pětiměsíční Lujza v nemocnici se zlomenou lebkou, krvácením do mozku a zraněními po celém těle.

Článek

Lékaři zjistili, že násilník z obce Sásy v okresu Zvolen dítě mlátil a kousal po celém těle. Policie 31letého nevlastního otce obvinila z ublížení na zdraví a hrozí mu až 12 let vězení.

"Viděla jsem už několik zbitých dětí, ale tak otřesný případ jsem zažila poprvé," uvedla Jana Gulasová z dětské nemocnice v Banské Bystrici. Lékařům se podařilo stav dítěte stabilizovat a už není v ohrožení života. Zatím není jasné, zda zranění budou mít trvalé následky.

Nevlastní otec si na nic nepamatuje, protože byl opilý. Dítě našla matka, která se vrátila z nákupu. Nechala své děti ve věku pět měsíců, 1,5 roku a 5 let s druhem Františkem, který není otcem ani jednoho z nich. "Když jsem se vrátila, Lujza byla celá modrá. Okamžitě jsem zavolala lékaře," uvedla matka.

Žena tvrdí, že její druh doposud na děti nikdy nevztáhl ruku. Rodina žije v polorozpadlém domě na odlehlém místě několik kilometrů od dalších domů. František neumí číst ani psát. Psycholog tvrdí, že pravděpodobně nezvládl dětský pláč a převládly u něho zvířecí pudy, které se někdy projevují u méně inteligentního člověka.

"Spouštěcím mechanismem v takovýchto případech je alkohol. Muž chtěl dítě utišit za každou cenu. Tím, že dítě pokousal, chtěl prosadit svou sílu stejně, jako zvíře," cituje deník Nový čas psychologa Jindřicha Cupáka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám