Hlavní obsah

Školu v Anglii evakuovali kvůli nahlášené střelbě, podezřelý je ve vazbě

Novinky, drk
Crawley

Na vyšší odborné škole v anglickém Crawley musela v pondělí kvůli nahlášené střelbě zasahovat policie. Všichni studenti a zaměstnanci byli z budovy evakuováni. Podle informací policie utrpěli dva lidé menší zranění. Na místě byl zadržen 18letý mladík, který měl u sebe nůž a střelnou zbraň. Policie incident nevyšetřuje jako teroristický čin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská policie evakuovala okolí vysoké školy v Západním Sussexu kvůli střelběVideo: AP

 
Článek

Zatím není jasné, co přesně se ve škole odehrálo. V pondělí v 15:10 hodin obdržela tamní policie několik hlášení o možné střelbě ve vyšší odborné škole Crawley College.

„Ozbrojení policisté na místo rychle dorazili a v 15:20 hodin byl zadržen 18letý muž z Crawley, který zatím zůstává ve vazbě. Byla mu zabavena střelná zbraň a nůž,” uvedl policejní mluvčí.

Na místo byli vysláni specialisté z policejního protiteroristického útvaru spolu s členy Metropolitní policie a ozbrojenými strážníky ze Sussexu.

Veřejnoprávní stanice BBC ve svém článku píše, že podle některých výpovědí pomohl podezřelého zpacifikovat jeden z pracovníků školy. To naznačuje i video, které jeden ze studentů těsně před zásahem policie nahrál na sociální síť Snapchat.

Jak informoval regionální server GetSurrey, všichni lidé v budově byli evakuováni. Dva zaměstnanci školy utrpěli menší zranění, které ale nesouviselo s údajnou střelbou. Policie případ nevyšetřuje jako terorismus a ani v souvislosti s podezřením po nikom dalším nepátrá.

Jako z videohry

Jeden z tamních studentů popsal událost jako „hrůzostrašný zážitek”. „Všichni jen křičeli a ječeli, v pozadí byly slyšet rány, které někteří považovaly za výstřely,” uvedl s dovětkem, že mu vše přišlo jak z scéna z videohry.

Učitelé zprvu nařídili studentům, aby se schovali pod stůl a zamkli dveře, což je standardní postup známý například ze Spojených států, kde mají se střelbou ve školách zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Policisté před školou v Crawley

Školu opustili až ve chvíli, kdy na místo dorazil větší počet policistů. Na záběrech kolujících po sociálních sítích je vidět, jak lidé vycházejí z budovy s rukama za hlavou.

Škola je v úterý zavřená, pyrotechnici ji pro jistotu prohledali, ale nic podezřelého nenašli.

Reklama

Výběr článků

Načítám