Hlavní obsah

Satelitní snímky ukazují další vojáky a techniku u ukrajinských hranic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Satelitní snímky za posledních 24 hodin ukázaly nové nasazení vojáků a vybavení v západním Rusku a Bělorusku nedaleko ukrajinských hranic. S odvoláním na společnost Maxar Technologies o tom informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Satelitní snímky vojenské techniky na ukrajinské hraniciVideo: Reuters

 
Článek

Na fotografiích je v jižním Bělorusku nedaleko hranic s Ukrajinou vidět více než stovka armádních vozidel a desítky vojenských stanů. U vojenské posádky v západním Rusku u ukrajinských hranic přibyla nová polní nemocnice, uvádí Maxar Technologies. Společnost ve stejném regionu zaznamenala i přepravní vozidla pro těžkou techniku a zbraně, včetně tanků, a nasazení nových jednotek.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Snímek vojenské techniky v Belgorodu u ukrajinských hranic

Agentura Reuters poznamenává, že se jí satelitní fotografie poskytnuté firmou, která aktivity ruské armády monitoruje už několik týdnů, nepodařilo nezávisle ověřit.

Biden oznámil sankce proti Rusku

Amerika

Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí uznal nezávislost dvojice separatistických republik na východě Ukrajiny a vyslal na jejich území ruské vojáky pod záminkou mírové mise. Jeho americký protějšek Joe Biden v úterý v reakci zavedl proti Rusku sankce a vojenské akce Moskvy označil za „počátek ruské invaze na Ukrajinu“.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Satelitní záběr ruské vojenské techniky na ukrajinských hranicích

Foto: Profimedia.cz

Satelitní snímky společnosti Maxar

Reklama

Výběr článků

Načítám