Hlavní obsah

Ruský soud poslal americkou basketbalistku Grinerovou na devět let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský soud poslal ve čtvrtek americkou basketbalistku Brittney Grinerovou za pašování drog na devět let do vězení. Prokuratura požadovala ještě o půl roku více. Případ jednatřicetileté hráčky Jekatěrinburgu řešili i vrcholní představitelé USA a Ruska.

Foto: Evgenia Novozhenina, ČTK/AP

Brittney Grinerová při vynášení rozsudku

Článek

Grinerovou zadrželi v únoru na moskevském letišti Šeremetěvo poté, co u ní byly objeveny náplně do elektronické cigarety s hašišovým olejem. Basketbalistka se hájila tvrzením, že je zabalila nedopatřením.

„Byla to chyba. A doufám, že vaše rozhodnutí pro mne nebude znamenat konec života,“ řekla ve čtvrtek soudkyni se slzami v očích před vynesením verdiktu.

Rusko komplikuje výměnu vězňů s USA. Chce propuštění vraha odsouzeného v Německu

Amerika

Obhajoba soudu také předložila potvrzení, že Grinerová má látku na lékařský předpis a užívá ji proti bolesti. Před soudem ve prospěch dvojnásobné olympijské vítězky vypovídalo několik svědků z týmu Jekatěrinburgu, s nímž vyhrála čtyřikrát Evropskou ligu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám