Hlavní obsah

Ruskovi hrozí za divokou jízdu u Lince pokuta a zákaz řízení

– BRATISLAVA
Právo, ČTK, ivi (Bratislava)

Okresní hejtmanství v rakouském Linci podle očekávání zahájilo správní řízení proti slovenskému ministrovi hospodářství Pavlu Ruskovi za to, že za volantem svého soukromého BMW o uplynulém víkendu na rakouské dálnici překročil povolenou rychlost o více než 100 kilometrů v hodině.

Foto: archiv nemocnice

Novopečená maminka musí s dítětem v prvních dnech po porodu absolvovat stejná vyšetření, jako novorozenci hospitalizovaní v porodnici.

Článek

Ruskovi hrozí pokuta a zákaz řízení automobilů na území Rakouska, řekl včera ČTK Gerald Fastnacht z okresního hejtmanství. Upřesnil tak informace některých slovenských médií, podle kterých Rusko čelí dokonce trestnímu stíhání.

"Ministrovi hrozí, že nejméně na dva týdny bude mít zakázáno řízení vozů na území Rakouska," řekl Fastnacht s tím, že rozhodování o výši trestu může trvat několik týdnů; bude prý záviset také na ochotě Ruska spolupracovat s úřady.

Ministr se omluvil

Rusko, který v pondělí svůj dopravní přestupek nejprve nechtěl potvrdit, později během dne označil za chybu, že na dálničním úseku u Lince s povolenou stokilometrovou rychlostí jel příliš rychle, a to přes 200 kilometrů v hodině.

Slíbil, že podobná situace se nebude opakovat. Trestní řízení by proti řidiči mohla rakouská justice zahájit například tehdy, pokud by Rusko kvůli vysoké rychlosti způsobil vážnou dopravní nehodu, vysvětlil Fastnacht.

Doplnil, že posuzování samotné příliš rychlé jízdy na silnicích spadá do správního řízení, a Ruskovi tedy za tento dopravní přestupek nehrozí trestní stíhání. Naznačil dále, že okresní hejtmanství se patrně spokojí s pokutou ve výši 700 eur (kolem 21 000 Kč).

Kauci v této hodnotě zaplatila v hotovosti posádka ministrova vozu poté, co ji o víkendu po honičce na dálnici u Lince zastavila policejní hlídka. "Sazba je přiměřená," dodal úředník.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám