Hlavní obsah

Rumunsko po vraždách dívek zavede doživotí za znásilnění

– Bukurešť

Rumunsko zavede tresty doživotního vězení za znásilnění a sexuálně motivované trestné činy na dětech, oznámila ve čtvrtek podle agentury Reuters premiérka Viorica Dancilaová. Rumunskem v posledních dnech otřásl případ dvou zavražděných dívek.

Foto: Andreea Alexandru, ČTK/AP

Improvizovaný památník s fotografií zmizelé a zavražděné dívky

Článek

„Netoleruji absenci lidskosti a respektu vůči občanům,” řekla premiérka. Pachatelé usvědčení ze znásilnění a ti, kdo mají na svědomí sexuálně motivované trestné činy na dětech nebo mladistvých, mohou být v současnosti odsouzeni na 12, respektive sedm let. Pokud oběť znásilnění zemře, hrozí pachateli 18 let za mřížemi.

Pětašedesátiletý bývalý automechanik Gheorghe Dinca z jihorumunského města Caracal se přiznal k vraždě 15leté Alexandry Macešanuové, která zmizela 24. července. Unesená dívka třikrát telefonovala na tísňovou linku, kde uvedla, že ji Dinca bil a znásilnil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rumunskem otřásl případ dvou zavražděných stopařek, k vraždě se přiznal 66letý mužVideo: Reuters

Policistům ale trvalo 19 hodin, než se dostali do pachatelova domu. Na místě našli části lidského těla na dně sudu s kyselinou a šperky, které patřily Alexandře. Testy DNA později ukázaly, že šlo o její pozůstatky.

Dinca se přiznal i k vraždě 18leté dívky, která byla pohřešovaná od dubna. Jeho právník uvedl, že obě mladé ženy zabil proto, že s ním odmítly mít sex.

Kvůli případu Macešanuové odstoupil ministr vnitra, rumunský policejní prezident a někteří další vysoce postavení činitelé byli propuštěni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám