Hlavní obsah

Ročně mizí desetitisíce Rusů. Nejvíc v houbařské sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Až dvacet tisíc lidí ročně se v Rusku nepodaří vůbec najít. Častěji jde o muže – a nejrizikovějším obdobím je houbařská sezona.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Každý rok v Rusku zmizí průměrně 180 tisíc lidí, dvacet tisíc z nich se už nikdy nepodaří najít. Taková čísla zveřejnil Oleg Leonov, poslanec Státní dumy za stranu Novyje ljudi a koordinátor záchranného vyhledávacího oddílu Liza Alert. Častěji se ztrácejí muži než ženy, maxima během roku připadají na houbařskou sezonu.

„Problém ztrácení lidí je značný, 180 tisíc lidí odpovídá počtu obyvatel celého Norilsku,“ uvedl Leonov u příležitosti Dne zmizelých beze stopy, který v Rusku připadá na 3. února.

Ruský youtuber nechal vybouchnout zánovní BMW M5

AutoMoto

„Obrovské nárůsty monitorujeme v době, kdy v lesích začínají růst houby. Někdy je to červenec, jindy srpen, někdy i září,“ uvedl Leonov. Nejhůře se podle něj hledají dezorientovaní senioři, neboť se pohybují nepředvídatelným způsobem, citovala jej RIA Novosti.

Policejní záhady: Těhotnou Slovenku nikdy nenašli, malou Valerii ze Žižkova také

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám