Hlavní obsah

Policejní záhady: Těhotnou Slovenku nikdy nenašli, malou Valerii ze Žižkova také

Praha

Těhotná žena neznámo kde, zmizelé děvčátko z pražského Žižkova, tělíčko mrtvého dítěte a žena, která zmizela na cestě z restaurace na Vysočině. Příběhy lidí, které policie dlouhodobě pohřešuje, popsala nyní v kalendáři, který nechala rozmístit ve věznicích. Jednotlivé příběhy rovněž zveřejňuje na sociálních sítích.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Valerie Kvasničková

Článek

„Policisté každoročně řeší tisíce případů závažné trestné činnosti. Některé z nich jsou natolik složité, že jejich vyšetřování trvá roky a pracují na něm desítky kriminalistů. Přestože se může stát, že stopy vedoucí k pachateli po delší době vychladnou, tak ale není prostor na to být méně ostražití, protože kdykoliv může nastat zásadní zvrat,” zdůvodňuje policie na Facebooku.

Babička Valerii bila do krve a svazovala, soud potvrdil osm let vězení

Krimi

Již dříve policisté uvedli, že nechali po věznicích rozmístit kalendář, ve kterém jsou případy popsané. Samotný výtisk kalendáře patří jen do káznic, případy z něj však policie zveřejňuje postupně na sociálních sítích.

„Vzhledem k záměru, který s kalendářem máme, ho neposkytujeme veřejnosti. Každý měsíc zveřejňujeme jeden případ na našich komunikačních kanálech,” sdělil Novinkám mluvčí policejního prezidia David Schön.

Jako první policie v lednu zveřejnila případ pohřešované dívky Valerie Kvasničkové narozené v roce 2011. „Uplynuly již 4 roky, kdy probíhá pátrání po této dívce. Naposledy byla spatřena 23. ledna 2018 ve svém bydlišti na Praze 3, kde bydlela společně se svojí babičkou a sourozenci. Babička byla později pravomocně odsouzena za její týrání. Pátrání bylo vyhlášeno 19. srpna 2018, v době jejího zmizení bylo dívence 6 let,” sdělila policie.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Marie Pajerová

Dalším je příběh Marie Pajerové (ročník 1966). „Po této ženě jsme vyhlásili pátrání 16. ledna 2007 s tím, že poslední stopy pochází z 11. ledna 2007, když ve Světlé nad Sázavou slavila své narozeniny,” sdělili policisté.

Žena podle vyšetřovatelů osudného dne kolem půlnoci odešla z restaurace neznámo kam.

K dalším dlouhodobě pohřešovaným patří Renata Gašparová. Žena narozená v roce 1983 se přistěhovala v roce 2012 do Uherského Hradiště ze slovenské obce Stará Turá.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Renata Gašparová

„Tehdy devětadvacetiletá žena však následně beze stopy zmizela a od 2. října 2012 je mezi pohřešovanými. Poslední výskyt jejího mobilního telefonu byl zaznamenán na území Slovenska,” uvedla v kalendáři policie.

Žena je zhruba 160 cm vysoká, má hnědé oči a v době zmizení měla černé dlouhé vlasy. „Klíčovou informací pak je, že v době zmizení byla v pokročilém stádiu těhotenství,” uvedli kriminalisté.

Další případ, který podle policie otřásl i zkušenými kriminalisty, se stal 11. února 2017 v Liberci. V ulici Na Bídě, která je v centru města spojnicí mezi nádražím a ulicí Jabloneckou, našli v plastovém kontejneru tělíčko čerstvě narozené holčičky.

Foto: Policie ČR

Vyšetřování vraždy novorozeněte

„Podle následného šetření se holčička pravděpodobně narodila předešlého dne nebo v noci mezi 10. a 11. únorem 2017. Do dnešních dní se bohužel nepodařilo zjistit, kdo se tohoto ohavného činu dopustil,” popsali událost vyšetřovatelé.

„Síla sdílení a sociálních sítí je ohromná, proto se tímto způsobem obracíme i na vás. Pokud byste měli jakékoliv informace, které by nám mohly pomoci s objasněním případů, zašlete je prosím na email: kalendar@pcr.cz,” apelovala policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám