Hlavní obsah

Řidič BMW vybržďoval na dálnici sanitku, která spěchala s pacientkou do nemocnice

– Moskva
Novinky, zkr

Řidič luxusního sportovního vozu opakovaně bránil na dálnici u Moskvy v průjezdu sanitce, která vezla do nemocnice starší ženu. Muž dokonce několikrát úplně zastavil, nakonec z auta i vystoupil a osočil zdravotníka, že nemá v levém rychlém pruhu co dělat, napsal server televize Nine News.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič sporťáku bránil sanitce v průjezduVideo: LiveLeak.com

 
Článek

K incidentu, který zachytila palubní kamera ve vozidle záchranářů, došlo 15. září na dálnici mezi Zelenogradem a moskevským letištěm Šeremetěvo. Řidič červeného coupé BMW M6 , jehož cena v ČR činí zhruba 3,5 miliónu korun, vybržďoval sanitku a přejížděl z pruhu do pruhu, aby ho nemohla předjet.

Po chvíli začal ještě z okénka ukazovat vulgární gesto. Pak vystoupil a obvinil řidiče sanitky Andreje Pavlova, že není oprávněn jet v rychlém jízdním pruhu. „Pacientka, kterou jsme převáželi, byla postarší žena trpící trombózou,“ uvedl pro server Teleradiokompanija Zvezda Pavlov s tím, že se jednalo o naléhavý případ.

Levý jízdní pruh se v Rusku smí používat jen pro předjíždění, pro záchranářská vozidla to však neplatí. Sanitka měla během jízdy zapnutá výstražná světla. Případem se už zabývá policie, která zjistila, že arogantní motorista má několik nezaplacených pokut. Nyní mu hrozí i vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám