Hlavní obsah

Putujícího medvěda Bruna zabili bavorští lovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Hnědého medvěda Bruna putujícího mezi Německem, Rakouskem a Itálií, kde byl vypuštěn na svobodu, v pondělí zastřelili lovci. Stal se prvním zabitým hnědým medvědem v Bavorsku od roku 1835.

Článek

Lovci medvěda vystopovali u Spitzingsee.

K odstřelu se v Bavorsku  a v Rakousku rozhodli, protože putující medvěd mohl představovat nebezpečí pro turisty a i obyvatele samot. Lidí se nebál, neboť byl odchován v zajetí. Panovaly obavy, že by medvěd, který roztrhal řady ovcí a německém Kochelu vnikl i do králíkárny, mohl v budoucnosti zaútočit na člověka. 

Medvěd vypuštěný v květnu v Itálii v rámci programu, jenž má navrátit medvědy do Alp, se v poslední době pohyboval mezi Rakouskem a Německem. Odchytit se ho nepodařilo ani finským lovců, kteří si z Karélie přivezli vlastní psy. V horku se totiž stopa huňáče ztrácela a psi ji nedokázali udržet.

Někteří odborníci italský program kritizují, protože i další vypuštění medvědi se nebojí lidí. Podle nich nelze k reintrodukci používat zvířata odchovaná v zajetí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám