Hlavní obsah

Prohra v Super Bowl vyprovokovala pouliční řádění

Novinky, Lenka Hloušková, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OAKLAND

Hořící automobily, lavičky poházené na silnicích, zničená výzdoba města, vymlácená restaurace McDonald's - to je výsledek řádění fotbalových fanoušků v americkém městě Oaklandu, kteří vtrhli do ulic po nedělní porážce svého týmu Oakland Raiders v San Diegu ve finále amerického fotbalu Super Bowl.

Foto: Monika Malíšková

Na výběr bylo přes 40 druhů vín

Článek

Nepokoje vypukly v pondělí ráno našeho času. Policisté při potlačování agresivního davu použili slzného plynu, gumových projektilů a vodních děl. Řádění desítek zhrzených fanoušků odneslo 10 automobilů, včetně jednoho vozu patřícího televiznímu štábu, který události v ulicích snímal v přímém přenosu. Nekontrolovatelný dav rozbíjel i okna, plenil restaurace s rychlým občerstvením. Nejhůře dopadla jedna ze zdejších provozoven McDonald's, kde oheň poničil vybavení za desítky tisíc dolarů.

Do akce se zapojilo přes 500 policistů, kteří zatkli 31 lidí. Tři hasiči byli při úklidu spouště zraněni.

Fanoušci se zlobili

Oakland Raiders prohrál v Super Bowl v San Diegu s týmem Tampa Bay Buccaneers 21- 48. Fanoušci prý byli rozhořčeni, že za dálkový přenos museli zaplatit 25 dolarů (asi 750 Kč) a jejich "hoši neměli touhu zvítězit".

Reklama

Výběr článků

Načítám