Hlavní obsah

Přidušení migranti u Šoproně bouchali do stěn dodávky, vezli je přes celé Maďarsko

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská policie zastavila u města Šoproň nedaleko hranic s Rakouskem dodávku, v níž se tísnilo 15 migrantů z Afghánistánu a jeden z Íránu. Rumunský převaděč vezl migranty v nákladním prostoru dodávky několik hodin bez přísunu vzduchu přes celé Maďarsko od srbských hranic.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hraniční přechod Hegyeshalom-Nickelsdorf (ilustrační foto)

Článek

Agentura MTI v úterý uvedla, že případ se stal tuto neděli. Rumunský převaděč, který dodávku řídil, byl na místě zadržen a prokuratura navrhla jeho vazební stíhání.

„Migranti neměli přísun vzduchu a snažili se na sebe upozornit boucháním na dveře a stěny vozidla,“ uvedla mluvčí prokuratury Katalin Gálová.

Podle agentury MTI přežili jen díky tomu, že se jim podařilo strhnout gumové těsnění a tím na dveřích dodávky vznikla mezera. „Dveře nebylo možné zevnitř otevřít,“ dodala agentura.

Případ připomíná tragickou smrt 71 migrantů v chladírenském voze, který v srpnu 2015 objevila rakouská policie na dálnici A4 u obce Parndorf. Osm žen, čtyři děti a 59 mužů se v nákladovém prostoru bez přísunu vzduchu udusilo. Čtyři převaděči z Afghánistánu a Bulharska byli odsouzeni k doživotnímu trestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám