Hlavní obsah

Při požáru v Anglii zemřely tři děti, přeživší matka o jejich smrti zatím netuší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě Salford v anglickém hrabství Velký Manchester zemřela v pondělí při požáru domu trojice sourozenců. Požár byl údajně založen úmyslně. Pachatelé s největší pravděpodobností nalili hořlavou kapalinu do rodinného domu komínem. Policie prozatím zadržela pět podezřelých, napsal britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Salford v anglickém hrabství Velký Manchester.

Článek

V době založení požáru se v domě nacházelo sedm lidí. Šestnáctiletému Kyleovi se spolu se stejně starým kamarádem podařilo uniknout, jeho třem mladším sourozencům nikoli. Čtrnáctiletou Demi, osmiletého Brandona a sedmiletou Lacie pohltil oheň a následkům podlehli.

Záchranářům se podařilo vyprostit jejich nejmladší sestru Liu a pětatřicetiletou matku Michelle, ty však nyní bojují v nemocnici o život. Zatímco matka pěti dětí je ve vážném stavu a o smrti svých potomků prozatím neví, stav její tříleté dcery je kritický.

Otec dětí v domě nebyl, policie už ho však o tragickém incidentu informovala. „Smrt dětí je skličující. Momentálně jsou u rodinných příslušníků odborníci, kteří se o ně v těchto nelehkých chvílích starají,“ řekl Daily Mailu tamní policista Wayne Miller.

Požár byl založen úmyslně

Podle policistů byl požár založen úmyslně, přičemž pachatelé údajně nalili hořlavou kapalinu do domu komínem. „Probudil mě řev matky, která křičela, že je v domě oheň. V pokoji bylo hodně kouře, tak jsem vylezl z okna. Chtěl jsem se vrátit, ale ten kouř byl tak silný, že mi to neumožnil,“ svěřil se Kyle.

V souvislosti se založením požáru policie zadržela pět podezřelých, které obvinila z vraždy, a celý případ nadále vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám