Hlavní obsah

Při explozi v Čečensku zemřelo přes deset ruských vojáků

ČTK, Novinky, ITAR-TASS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GROZNYJ

Nejméně 11 zahynulo a dalších dvacet bylo zraněno při úterní explozi v kasárnách na základně speciálních bezpečnostních sil ministerstva obrany v obci Kurčaloj asi 30 kilometrů jihovýchodně od čečenské metropole Grozného. Jeden člověk zůstává pod troskami dvoupatrové budovy, která se zřítila. Záchranáři se ho snaží vyprostit.

Článek

Podle předběžného zjištění byl příčinou výbuchu únik zemního plynu, oznámil mluvčí regionální pobočky ministerstva pro mimořádné situace Oleg Ugnivenko. Nic nenasvědčuje, že by šlo o teroristický čin. Závěr vyšetřovatelů podporuje skutečnost, že k odpovědnosti za explozi se bezprostředně nikdo nepřihlásil. Podle čečenské policie dosavadní verzi nasvědčuje i skutečnost, že se neštěstí stalo v budově s kuchyní.

Podle mluvčího regionální pobočky ruského ministerstva vnitra Romana Ščekotina se v budově v době výbuchu nacházeli 43 vojáci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám