Hlavní obsah

Požár mrakodrapu v Chicagu: 37 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

V centru Chicaga bylo v pondělí večer zraněno 37 lidí, z toho 13 vážně, při požáru 43poschoďové budovy LaSalle Bank. Oheň vypukl kolem 18:30 místního času (23:30 SEČ) v 29. patře, odkud se rozšířil do 30. patra. Do boje s živlem byla nasazena třetina chicagských hasičů. Dvanáct z nich je mezi zraněnými. Většinou se nadýchali kouře.

Foto: Ing. Luboš Bahník

Pomník připravený k umístění na opravenou mohylu ve Zborově.

Článek

"Byl tam hrozně hustý kouř a chodby byly úplně tmavé," řekl mluvčí hasičů Larry Langfold. "Nevěděli jsme, kde mohou být lidé schováni, a tak jsme budovu prohledávali patro po patru.

Jim Ruben, který pracoval v 36 patře a se skupinou dvanácti lidí sestupoval dolů, uvedl: "Hustý dým byl ve všech patrech. Šířil se ventilací. V jednu chvíli se nedalo dýchat, ale hasiči na nás stále křičeli ´pokračujte, pokračujte´. Každý tedy pokračoval."

I po několika hodinách se z budova stále valil hustý dým. Boj s požárem v budově z roku 1934 komplikoval fakt, že nebyla vybavena automatickými hasicími zařízeními, jen hydranty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám