Hlavní obsah

Počet obětí neštěstí v moskevské tržnici stoupl na 65

MOSKVA

Čtvrteční pád střechy tržnice v ruském hlavním městě si vyžádal nejméně 65 lidských životů. Novou bilanci v sobotu oznámilo ministerstvo pro mimořádné situace s tím, že jednou z obětí je i čtrnáctiletý chlapec z Tádžikistánu.

Článek

Většina obětí zemřela na místě, jeden muž v nemocnici.  Během noci na dnešek byla pod rozvalinami tržnice nalezena další čtyři těla. Neidentifikováno zatím zůstává sedm těl, uvedl Viktor Bělcov z ministerstva. Hospitalizováno zůstává 22 lidí.

Kromě střechy se narušila konstrukce celé budovy. Celková zasažená plocha má rozlohu 3000 čtverečních metrů. V současné době pracuje na místě jenom těžká technika. Protože je území sutin poměrně veliké a pod zřícenou střechou se mohou nacházet průrvy, jde práce pomalu. Bagry a jeřáby budou odklízet sutiny ještě nejméně čtyři dny, sdělil moskevský starosta Jurij Lužkov.

Záchranáři už neočekávají, že by pod sutinami mohli přežít lidé. Lužkov ale připustil, že v ruinách se ještě mohou najít těla mrtvých. V krizovém štábu, který vznikl hned po tragédii, ovšem uvedli, že se na ně neobrátil nikdo, kdo by hledal své příbuzné nebo známé.

Většina obětí pocházela z Ázerbájdžánu a Tádžikistánu, dva mrtví byli Gruzínci. Na tržnici pracovali jako obchodníci a zásobovači především příslušníci kavkazských národů. Rodinám obětí slíbila moskevská radnice vyplatit kompenzace.

Reklama

Související témata:

Související články

Při pádu střechy v Moskvě zemřelo 60 lidí

Zřícená střecha jedné z moskevských tržnic si vyžádala celkem 60 obětí, mezi nimi bylo i jedno dítě. Střecha se zřítila ve čtvrtek ráno, podle expertů kvůli...

Výběr článků

Načítám