Hlavní obsah

Partnerku útočníka z Trèbes obvinili z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský vyšetřující soudce v úterý obvinil partnerku útočníka, který v pátek na jihu Francie zabil čtyři lidi. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na justiční zdroj. Žena byla od pátku v policejní vazbě a obvinění umožní úřadům držet ji za mřížemi i dále.

Foto: Reuters

Policisté na místě útoku v Trèbes (ilustrační foto)

Článek

Osmnáctiletá partnerka Redouanea Lakdima, který byl zabit policií poté, co při útocích ve městech Carcassonne a Trèbes zavraždil čtyři lidi, si vyslechla obvinění z „teroristického zločinného spolčení s cílem připravit útok na lidi”.

Soudce mladou ženu poslal do vazby, než bude rozhodnuto, zda bude obžalována a zda začne soudní proces.

Lakdimova družka byla stejně jako on registrována francouzskou policií na seznamu podezřelých radikálů a sledovala ji rozvědka.

Lakdim v pátek nejprve v Carcassonne ukradl automobil, těžce zranil řidiče a usmrtil dalšího pasažéra. Následně střílel na skupinu policistů a poté se vydal do nedalekého Trèbes, kde v supermarketu držel několik rukojmí. Většině lidí se podařilo uniknout, útočníka policie po několika hodinách zastřelila.

Reklama

Související témata:

Související články

Střelce ve Francii zlikvidovala policie

Francouzské policejní síly zabily v Trèbes v pátek odpoledne islámského radikála, který útočil na jihu Francie. Nejprve střílel ve městě Carcassonne, kde zabil...

Výběr článků

Načítám