Hlavní obsah

Pacientovi v Rakousku omylem amputovali nesprávnou nohu, čeká ho druhý zákrok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři nemocnice v rakouském Freistadtu omylem amputovali 82letému pacientovi nesprávnou nohu. Na vině je „lidské selhání”, uvedla agentura APA s odvoláním na dnešní prohlášení kliniky. Otřeseného muže nyní čeká druhá amputace.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Klinika je událostí „hluboce zasažena”, uvedl její ředitel Norbert Fritsch. Ošetřující lékařka byla podle něj na vlastní žádost postavena mimo službu.

Pacient byl kvůli předchozímu onemocnění hospitalizován s oběma poškozenýma nohama, z nichž u té levé byla nutná amputace v oblasti stehna. K „tragickému omylu” došlo poté, co lékařka před úterním zákrokem označila k amputaci nesprávnou nohu. Záměna vyšla najevo ve čtvrtek při převazu rány.

Obě nohy má amputované, přesto si troufne na extrémní závody

Muži

V nejbližší době čeká pacienta amputace i druhé nohy. Nemocnice nabídla poškozenému a jeho příbuzným psychologickou pomoc.

Hornorakouský zdravotnický holding (OÖG), do nějž klinika ve městě poblíž českých hranic spadá, slíbil zajistit rozsáhlé a transparentní vyšetřování. Případ byl podle něj rovněž předán k vyšetření na státním zastupitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám