Hlavní obsah

Ozbrojenec hrozící Frankfurtu se vzdal policii

DPA, ČTK, Jan Kovařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT

Ozbrojený muž, který v neděli odpoledne vyvolal paniku v německém Frankfurtu nad Mohanem, když unesl jednomotorové letadlo Cessna a kroužil s ním nad místními mrakodrapy, přistál na městském letišti. Policie po přistání muže okamžitě zadržela.

Foto: Vlastimil Šimek

Angora saténová červená je plemenem, které je zatím zařazeno v novošlechtění a na své uznání zatím čeká. Lesk se pěkně kombinuje s dlouhou srstí.

Článek

Podle místní policie se jedná o 31letého muže, který pochází z Darmstadtu, ležícího asi 40 kilometrů od Frankfurtu. Při sobě měl startovací pistoli. Muž hrozil, že s letadlem narazí do frankfurtského mrakodrapu, v němž sídlí Evropská centrální banka (ECB). V jednu chvíli se k budově v doprovodu vrtulníku přiblížil na pouhých třicet metrů. Místní televizi NTV však předtím ubezpečil, že nechce nikoho zabít, nýbrž spáchat sebevraždu, až mu za dvě hodiny po startu dojde palivo.

Podle agentur nešlo o teroristický čin, nýbrž o počínání duševně vyšinutého člověka. Ozbrojenec, jehož totožnost dosud úřady neznají, tvrdil, že svým činem chtěl upoutat pozornost ke smrti židovské astronautky Judith Resnikové, která přišla o život na palubě amerického raketoplánu Challenger v roce 1986. Při této katastrofě zahynula sedmičlenná posádka raketoplánu. Požadoval také spojení s americkou zpravodajskou televizí CNN.

Na frankfurtském letišti, největším v kontinentální Evropě, byl po zadržení únosce znovu obnoven letecký provoz.

Reklama

Výběr článků

Načítám