Hlavní obsah

Odjeli si vybělit zuby do Turecka, skončilo to bojem o život

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři muži ze Severního Irska odjeli na víkend do tureckého přístavního města Marmaris. Jejich cílem bylo podstoupit proceduru bělení zubů. V sobotu však přišla z tureckého letoviska šokující zpráva – jeden z mužů zemřel, dva leží v kritickém stavu v nemocnici. Co bylo příčinou tragédie, turecká policie šetří.

Foto: Profimedia.cz

Marmaris (ilustrační foto)

Článek

Declan Carson, Aaron Callaghan a Richard Molloy vyrazili do města Marmaris, aby podstoupili proceduru bělení zubů, která byla v této destinaci nabízena za podstatně levnější ceny než v Británii.

V sobotu však z Turecka přišla zpráva, která rodiny mužů šokovala. Třiatřicetiletý Richard Molloy zemřel, Carson a Callaghan jsou v kómatu a v nemocnici bojují o život. Podle místních médií byli muži nalezeni ve svém hotelovém pokoji. Jeden z nich se totiž s vypětím všech sil dokázal doplazit pro pomoc.

Declan Carson (vlevo), Aaron Callaghan (vpravo) a Richard Molloy (vzadu)

Co přesně se v pokoji stalo, zůstává nejasné. Podle místních médií byla mužům podána léčiva před dentistickým zákrokem. Policie ovšem stále nevylučuje ani možnost, že muži mohli požít ilegální látky, které se zubařským zákrokem nesouvisejí. Úřady nyní pátrají po zubaři, který měl zákrok provádět.

Šílený dentista trhal zuby na kolonožce, na dlouho dotrhal

Koktejl

Jak upozornil deník Guardian, který o případu informoval, Turecko je svým zdravotnickým turismem vyhlášené. Do země přijíždějí lidé z celého světa podstoupit nejen dentální zákroky. Jen v roce 2017 přijelo do Turecka za lékařským zákrokem více než 700 tisíc lidí. Země tento typ turismu výrazně podporuje, Asociace tureckých cestovních kanceláří si dala za cíl v roce 2023 přilákat do Turecka na 2 miliony pacientů.

Obrovská poptávka po levných zdravotnických zákrocích však logicky vyvolává zájem i podvodných nebo nedostatečně kvalifikovaných lékařů a zdravotnických zařízení. Zda to byl i případ, na který doplatila trojice mužů ze Severního Irska, policie vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám