Hlavní obsah

OBRAZEM: S oběťmi nehody autobusu se přišly rozloučit stovky lidí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU

Několik stovek lidí se ve čtvrtek zúčastnilo společného rozloučení s oběťmi tragické autobusové nehody u slovenského města Polomka. Na náměstí v Bánovcích nad Bebravou, odkud většina obětí pocházela, byli přítomni také představitelé slovenské vlády, parlamentu a kanceláře prezidenta SR.

Foto: Eduard Genserek, ČTK

Ve čtvrtek se v Bánovcích nad Bebravou konalo smuteční rozloučení s oběťmi sobotní nehody autobusu ve středoslovenské Polomce.

Článek

Primátor města Stanislav Šiko ve svém projevu řekl, že život není samozřejmost. "Přátelé, chybíte nám. I když tu nejste, zůstáváte v našich srdcích," uvedl. K přítomným promluvil také místopředseda vlády Dušan Čaplovič. Na pódiu byly vystaveny fotografie všech 12 obětí havárie.

:. Pietního aktu se zúčastnil i bánovecký primátor Stanislav Šiko. foto: ČTK/Eduard Genserek

Parta přátel jela v sobotu na lyžování do Polomky, když na železničním přejezdu narazil do jejich autobusu vlak. V autobuse bylo 37 lidí, na místě zemřelo 12 lidí a dalších 20 bylo zraněno.

:. Do Bánovců nad Bebravou se přišlo rozloučit několik stovek lidí. foto: ČTK/Eduard Genserek

Deset z nich je stále hospitalizováno a jejich stav je stabilizovaný. Příčinu nehody vyšetřuje policie. Ta zatím vyslechla strojvedoucího, který tvrdí, že když uviděl autobus, zatroubil a použil rychlobrzdu, ale nehodě už nedokázal zabránit.

:. Poslední rozloučení s oběťmi provázel smutek pozůstalých. foto: ČTK/Eduard Genserek

Řidič autobusu Ján Minarovič pravděpodobně na železničním přejezdu přeřazoval a autobus zůstal stát na kolejích. Řidič patřil do partie lyžařů, která často organizovala společné akce.

:. Památku zesnulých uctili lidé zapálením svíček. foto: ČTK/Eduard Genserek

Neštěstí se stalo jen několik set metrů od cíle jejich cesty. Slovenská vláda na minulou neděli vyhlásila státní smutek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám