Hlavní obsah

Novozélandská premiérka kvůli covidu ruší svatbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Novozélandská vláda od neděle vyhlásila novou sérii koronavirových restrikcí v souvislosti s rychle se šířící variantou omikron. Společenských akcí se bude nově smět účastnit maximálně 100 naočkovaných osob. Premiérka Jacinda Ardernová kvůli tomu zrušila vlastní svatbu, píše deník New Zealand Herald.

Foto: Profimedia.cz

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová

Článek

„Nijak se neliším od těch tisíců dalších Novozélanďanů, na které měla pandemie mnohem ničivější dopady, z nichž nejhorší je nemožnost být s blízkými ve chvíli, kdy jsou těžce nemocní,” vysvětlila Ardernová.

Johnsonovi poradci pařili v sídle premiéra vpředvečer pohřbu prince Philipa

Evropa

Svatba s partnerem a otcem její dcery, televizním moderátorem Clarkem Gayfordem, se tak ještě o nějaký čas odkládá. „Takový je život,” řekla novinářům.

Foto: Profimedia.cz

Premiérka Jacinda Ardernová s dcerou Neve a partnerem Clarkem

Země se od neděle ocitá pod novými pravidly poté, co bylo detekováno devět ohnisek omikronu. Na společenských událostech, které vyžadují očkovací pas, bude kapacita 100 lidí. Tam, kde ne, bude limit snížen na 25.

Roušky budou muset lidé nosit v obchodech, v prostředcích veřejné dopravy a částečně také ve škole.

Reklama

Výběr článků

Načítám