Hlavní obsah

Novou mluvčí Bílého domu je Stephanie Grishamová

Washington

Příští mluvčí amerického prezidenta se stane dosavadní tisková tajemnice první dámy Stephanie Grishamová. Manželka Donalda Trumpa Melania to v pondělí prozradila novinářům. Grishamová nahradí Sarah Sandersovou, která oznámila rezignaci minulý měsíc.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Nová tisková mluvčí Bílého domu Stephanie Grishamová na archivním snímku.

Článek

Dvaačtyřicetiletá Grishamová po Trumpově volebním vítězství působila jako zástupkyně tehdejšího prezidentského mluvčího Seana Spicera, ve službách Melanie Trumpové působila od března 2017. První dáma v pondělí na twitteru napsala, že „nezná jinou osobu, která by lépe sloužila vládě a této zemi”.

Sandersová se vrací do svého domovského Arkansasu, kde se podle amerických médií s podporou prezidenta pokusí získat post guvernérky. Její otec Mike Huckabee tento úřad zastával v letech 1996 až 2007. V letech 2008 a 2016 Huckabee neúspěšně usiloval o republikánskou nominaci do boje o Bílý dům.

Reklama

Související témata:

Související články

Trumpova mluvčí Sandersová končí

Tisková mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová opustí na konci června svou funkci. Oznámil to ve čtvrtek americký prezident Donald Trump, podle něhož se po více...

Výběr článků

Načítám