Hlavní obsah

Nová metoda. Kolumbijka pašovala tekutý kokain implantovaný do stehna

Na letišti v Bogotě zadrželi ženu, která do Španělska pašovala tekutý kokain implantovaný ve stehně. Podle policie jde o novou metodu, používanou zřejmě za pomoci plastické chirurgie. Informovala o tom agentura AFP a místní média.

Foto: Juan Carlos Ulate, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dvaačtyřicetiletá kadeřnice cestovala se 780 gramy tekutého kokainu z kolumbijského města Cali. Při přestupu v hlavním městě Bogotě vzbudila pozornost policistů nervózním chováním. Skener pak odhalil kokain implantovaný přímo do svalu stehna. Podle policie drogu pomohl ukrýt zřejmě plastický chirurg. Plastická chirurgie je v Kolumbii a zvláště Cali velmi populární.

Šéf policie na letišti El Dorado v Bogotě Wilson Silva novinářům řekl, že jde o novou, „strašlivou“ metodu, jakou se pašeráci snaží oklamat úřady.

Ženu odvezli do nemocnice, kde jí drogu ze stehna vyjmuli. Ve Španělsku by měla cenu přes 30 tisíc eur (775 tisíc korun).

Letos zadrželi na letišti v Bogotě 160 pašeráků. Kokain zabalený v plastu obvykle polykají nebo si balíčky lepí na tělo. Při ukrytí drogy do těla pašerák riskuje při porušení obalu smrt předávkováním.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám