Hlavní obsah

Na Slovensku vzniknou hygienická střediska pro romské osady

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Ve východoslovenských romských osadách se začnou v květnu budovat tzv. střediska osobní hygieny. Slovenské ministerstvo práce a sociálních věcí plánuje postavit co nejdříve tato střediska zatím zkušebně v deseti osadách. Budou vybavena sprchovacími kouty, umyvadly a vším, co souvisí s osobní hygienou.

Foto: Petr Hamerník, zoo Praha

Levharťata ve věku čtyř měsíců

Článek

"Součástí těchto středisek budou také prádelny s pračkami," uvedla pro televizi Markíza Anina Botošová z ministerstva sociálních věcí. Na Slovensku je v současné době přibližně 650 romských osad, kde jsou podle slovenských úřadů zásady základní hygieny zcela neznámým pojmem.

Starostové obcí se v těchto dnech přihlašují do výběrového řízení. "Soustředíme se na obce, jako jsou Letanovce, kde žije početná romská komunita," dodala Botošová. Někteří Romové však tento zásah do svých zvyklostí odmítají. "Já si udržuji hygienu po svém. Jsme čistí a nepotřebujeme žádnou výstavbu," reagovala jedna Romka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám